Gordijnen reinigen

Gordijnen Reinigen


Geef krimp geen kans!

Gordijnen, overgordijnen, glasgordijnen, vouwgordijnen en paneelgordijnen, zijn een onontbeerlijk en sfeerbepalend element in het interieur. De meeste gordijnen worden voortdurend blootgesteld aan direct zonlicht, UV-stralen, en hangen vaak boven warmtebronnen, zoals verwarmingsradiatoren. De zon werkt in op het textiel en opstijgende lucht neemt stofdeeltjes mee, die zich op het weefsel vastzetten.

Tevens zijn er extra factoren zoals het branden van kaarsen of de gezellige warmte van een open haard of houtkachel, die de vervuilingsgraad van de gordijnen beïnvloeden.

 

Het is dan ook in het belang van de hygiëne en de levensduur van de gordijnen om deze regelmatig te laten reinigen en onderhouden.

Het is dan ook in het belang van de hygiëne en de levensduur van de gordijnen om deze regelmatig te laten reinigen en onderhouden.

 

Het reinigen van gordijnen is een specialisatie die de laatste jaren alsmaar toeneemt.

 

Gezien de behoorlijke financiële waarde, die gordijnen vertegenwoordigd, is het van  groot belang om deze toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd gordijnenreigingsbedrijf zoals De Zon.

"De Zon werkt met het PUR Eco-Clean reinigingsconcept, op basis van BIO-afbreekbare solventen, dat een zeer kwalitatieve reiniging garandeert van uw gordijnen en dit met de grootste zorg voor de mens, onze omgeving en ons milieu.

Met behoud van kleur en souplesse van de stof!".

Uw gordijnen worden opgemeten, en afhankelijk van de samenstelling van de stoffen, chemisch gereinigd volgens het PUR Eco-Clean procédé of indien nodig volgens het professioneel natwassysteem Kreussler.


Daarna worden ze met de gordijnenrekmachine, de Pirostrech, op hun oorspronkelijke lengte gebracht en opgestoomd. De zaakvoerder Piet Vergauwe, ingenieur van opleiding, ontwierp zelf de Pirostretch, een uniek systeem waarmee het krimpen van stoffen vermeden wordt.

Dit uitzonderlijk systeem is uniek in de wereld en zorgt ervoor dat zowel particulieren, bedrijven, instellingen als horecazaken hun gordijnen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan Gordijnenreiniging De Zon!


Het afnemen en terughangen, behoord tot het takenpakket van Gordijnenreiniging De Zon.


Mochten de naden of zomen tijdens de reiniging los komen, kunnen deze door een eigen stoppagedienst terug worden aangenaaid of vastgezet. Uw gordijnen worden professioneel gestreken, dus geen gedoe meer met die veel te grote lappen stof op een huishoudstrijkplank.


In overleg met diverse confectiebedrijven kunnen indien nodig nieuwe gordijnen, overgordijnen, vouwgordijnen en paneelgordijnen aangeboden worden.

Voor extra informatie betreffende de reiniging van de gordijnen en kostprijs mag de klant steeds contact met ons opnemen.  We zullen desgewenst tips geven hoe de gordijnen dienen afgenomen te worden (vb. vouwgordijnen en paneelgordijnen)