Gordijnen reinigen
Gordijnen Reinigen


Geef krimp geen kans!

Overgordijnen en glasgordijnen zijn een onontbeerlijk en sfeerbepalend element in het interieur. De meeste gordijnen worden voortdurend blootgesteld aan direct zonlicht, UV-stralen, en hangen vaak boven warmtebronnen, zoals verwarmingsradiatoren. De zon werkt in op het textiel en opstijgende lucht neemt stofdeeltjes mee, die zich op het weefsel vastzetten.


Tevens zijn er extra factoren zoals het branden van kaarsen of de gezellige warmte van een open haard of houtkachel, die de vervuilingsgraad van de gordijnen beïnvloeden.


Het is dan ook in het belang van de hygiëne en de levensduur van de gordijnen om deze regelmatig te laten reinigen en onderhouden.


Het reinigen van gordijnen is een specialisatie die de laatste jaren alsmaar toeneemt.


Gezien de behoorlijke financiële waarde, die gordijnen vertegenwoordigd, is het van  groot belang om deze toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd gordijnen-nieuwkuisbedrijf zoals Nieuwkuis De Zon.


Recent heeft Nieuwkuis De Zon een PUR Eco-Clean reinigingsconcept geïnstalleerd, op basis van BIO-afbreekbare solventen, dat een kwalitatieve reiniging garandeert van uw textiel en dit met de grootste zorg voor de mens, onze omgeving en ons milieu.


Uw gordijnen worden opgemeten, gereinigd volgens het PUR Eco-Clean procédé en daarna met de gordijnenrekmachine, de Pirostrech, op hun oorspronkelijke lengte gebracht. De zaakvoerder Piet Vergauwe, ingenieur van opleiding, ontwierp zelf de Pirostretch, een uniek systeem waarmee het krimpen van stoffen vermeden wordt.

Dit uitzonderlijk systeem is uniek in de wereld en zorgt ervoor dat zowel particulieren, bedrijven, instellingen als horecazaken hun gordijnen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan Nieuwkuis De Zon!Gordijnenreiniging: 0 % krimp!Mochten de naden of zomen tijdens de reiniging los komen, kunnen deze door een eigen stoppagedienst terug worden aangenaaid of vastgezet. Uw gordijnen worden professioneel gestreken, dus geen gedoe meer met die veel te grote lappen stof op een huishoudstrijkplank. Ook reparaties en retouches kunnen door ons uitgevoerd worden.